1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Kookboek Werken met vis

Praktisch handboek om vis van A-Z te bereiden.

'Werken met vis' van Bart van Olphen, ondernemer in duurzame vis, helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.

Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt 'Werken met vis' allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.

- Technieken om vis schoon te maken
- Meer dan 90 basisbereidingen
- Duidelijke stap-voor-stap-foto's
- Koude en warme sauzen
- Traditionele visrecepten

Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. De afgelopen tien jaar zette Van Olphen zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Zijn horeca-ervaring en kennis van vis combineert hij in zijn veelgeprezen kookboeken. Na Fish Tales, bekroond met de Gourmand Best Cookbook of the World Award, volgde Het Nederlands viskookboek.

Voor dit boek ontving hij naast de Gouden Tulp, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar, een Gourmand-nominatie en is hij genomineerd voor Kookboek van het Jaar.

 

kookboek-werken-met-vis-2.jpg

kookboek-werken-met-vis-4.jpg

kookboek-werken-met-vis-5.jpg

 

Daarom dit cadeau

Voor koks die zich willen verdiepen in het Europese aanbod en de bereiding van allerlei vissoorten en -typen. De kok krijgt handvatten en basistechnieken aangereikt hoe een hele vis en schaal-en schelpdieren schoon te maken en te bereiden.

Goed om te weten

Genomineerd voor Kookboek van het Jaar.